Op weg naar een gezonde school

Gezonde leerlingen en studenten zitten lekkerder in hun vel. Gezonde leraren werken met meer plezier op school en er is minder verzuim. Scholen doen vaak al veel aan gezondheid, maar wat nu precies? De test ‘Hoe gezond is jouw school?’ geeft een indicatie van hoe ver je al bent als school en inspireert over wat je nog meer kunt doen aan gezondheidsbevordering op school.

Hoe kun je de test gebruiken?

De test geeft een eerste beeld van hoe jouw school ervoor staat. Je kunt de test zelf invullen voor je school. Maar je kunt de test ook door anderen laten invullen, bijvoorbeeld door teamleden of samenwerkingspartners. Of je legt hem voor aan ouders, leerlingen of studenten. Leg de uitslagen van de test vervolgens bij elkaar en bespreek samen wat je zou kunnen doen om de school (nog) gezonder te maken.